Waarom mediteren met volle maan?

(naar oeroud Indiaas yogi’s geheim)

Waarom mediteren met volle maan?:
De maan heeft een grote invloed op water. Zowel in de zee, het zorgt immers voor eb en vloed, als in ons lichaam. We bestaan immers voor zo’n 70% uit water en onze hersenen zelfs voor 85%.
De maan versterkt je gemoedstoestand. Met volle maan is de maanenergie zeer krachtig. Als je naar de statistieken kijkt, zul je zien dat mensen met volle maan slechter slapen,gewelddadiger zijn, er meer baby’s worden geboren en dat er meer ongelukken gebeuren. Dit is geen toeval.
Doordat de maan versterkt wat er al is, is het heel goed en helend om met volle maan samen te komen en te mediteren. De meditatie zorgt voor een positieve gemoedstoestand wat weer door de maanenergie wordt versterkt. Win win dus.

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording?
Als je bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, wil je graag nieuwe dingen uitproberen en doen om te bekijken of dat ook bij je past en jou echt zou kunnen helpen. Om jezelf te veranderen is niet gemakkelijk. Wat je graag zou willen, maar op de een of andere manier niet lukt of je teveel energie kost om te doen; de uiteindelijke resultaten zijn dat er weinig of eigenlijk niets gebeurt. Om juist deze belemmering op te lossen, maken wij gebruik van de maanenergie.Door deel te nemen aan de volle maan meditatie zullen de dingen die je die dag wilt doen, juist wel lukken en zal er een positieve verandering in jezelf plaatsvinden.

Wat kan je verwachten?
Bij de Volle maan meditatie zitten we in een kring. We starten met ontspanningsoefeningen uit de Kundalini yoga om tot jezelf te komen. Daarna doen we een aantal houdingen die worden aanbevolen om met volle maan te doen en starten we met de meditatie. De meditatie duurt 31 minuten en heeft een zeer helende werking. Je zult de ervaringen direct waarnemen! Na de meditatie drinken we een kopje thee en praten we na over jouw ervaringen.

Wie kan meedoen?
Iedereen kan meedoen aan de Volle maan meditatie. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Het is geen vaste groep en iedereen is welkom.

Het is belangrijk dat je dit onder begeleiding van een professionele yogaspecialist beoefent. Ik kan je natuurlijk helpen en begeleiden om deze techniek op de juiste manier te doen en je helpen in je eigen groeiproces.

Mocht je behoefte hebben aan een vrijblijvend gratis persoonlijk consult, neem dan contact met mij op! Ik zal je verder helpen.

Als je dit artikel waardevol vindt, dan wil ik je verzoeken het graag delen in jouw netwerk zodat er meer mensen van kunnen profiteren.

Ik nodig je uit voor een kennismakingsworkshop “Ontspanning”. Deze workshop bestaat uit een combinatie van Kundalini yoga, mantra meditatie en klankhealing met gebruikmaking van verschillende instrumenten.