Gurbatschan Narang

Mij naam is Gurbatschan. Geboren en getogen in India. Sinds 1983 woon ik Nederland. Eerste 16 jaren heb ik in Amsterdam gewoond en daarna woon ik nu al 20 jaar samen met mijn vrouw Mieke in Amersfoort. Ik ben geboren en getogen in de hoofdstad van India Delhi. Mijn vader en moeder hebben ons opgevoed. Mijn vader werkte bij de overheid, een kantoorbaan bij de defensie. Ik heb nog 3 broers en 2 zussen. Dus ik ben opgegroeid in een gezin van 8 personen waar ik armoede en financiële zorgen dagelijks van dichtbij heb kunnen beleven. Wij hadden onvoldoende geld om naar school te kunnen gaan; wanneer je in India naar school wilt gaan, moeten je ouders zelf zorgdragen voor schoolgeld en studieboeken.

De overheid betaalt dit dus niet. Nu weet je ook waarom veel kinderen in India niet naar school gaan, maar juist werken om geld te verdienen om hun ouders te helpen. Ik zag regelmatig mijn moeder in veel stress en zorgen om het gezin en dat was echt confronterend voor mij. Ik zag dit op een leeftijd van 7 à 8 jaar heel helder en begon anders te denken dan de rest van ons gezin. Ik had altijd oplossingen door anders te denken. Hoewel mijn ouders het niet eens waren met mijn manier van denken en oplossen, waren ze wel dik tevreden als ze mijn resultaten zagen. Dus ik was vanaf jonge leeftijd al anders denkend, doend en voelend. Dit is mijn kracht geworden waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Mijn vader was in zijn vrije tijd veel bezig met religie. Mijn moeder was huisvrouw en zorgde voor onze opvoeding, koken, huishouden e.d. Ze was ook spiritueel maar wel praktisch. Ik ben dus opgegroeid in een Sikh religie en ben mijn ouders dankbaar wat ze mij hebben geleerd. Tegelijkertijd zag ik van heel dichtbij dat mijn moeder leed onder hoge spanningen, stress, onrust, lichamelijke ongemakken zoals rug-, nek-, schouder- en hoofdpijn. Het werd mij toen heel duidelijk dat ik dat voor mijzelf beslist niet wilde! Dat dus mijn kracht om anders te denken heel belangrijk werd. Daarom ben ik al in mijn kindertijd begonnen om mijn moeder op verschillende manieren te helpen. Ik hielp haar in de huishouding, met koken, haar een massage te geven. Ja, toen heb ik geleerd hoe je een geweldige massage geeft. Mijn andere broers en zussen hebben ook geprobeerd haar te masseren, maar zij gaf aan mij de voorkeur en ik deed het het beste in haar ogen. Want er was toch iets magisch in mijn handen. Uiteindelijk werd het mijn taak haar massages te geven. Ik deed dit vanuit mijn hart en met de goede intentie mijn moeder te helpen.

Mijn ouders waren heel spiritueel en religieus. Ik heb veel geleerd van mijn ouders maar ook daarin begon ik heel anders te denken, met het idee dat ik op zoek was naar de echte waarheid want alles wat ik leerde was gebaseerd op geloof. Om anders te denken probeerde ik yoga, meditatie, mantra zingen en de effecten daarvan waar te nemen. Dus het idee over GOD ging ik anders interpreteren en bracht mij bij waar en wat ik nu ben. Bij mij is ervaring is de basis geworden. Alles wat ik doe is gebaseerd op mijn eigen ervaring en niet op geloof. Ik respecteer evengoed alle geloofsovertuigingen.

Omdat mijn vader onvoldoende verdiende voor het hele gezin, had hij de diepe wens om zijn kinderen de beste opleiding te geven zodat zij in de toekomst geen financiële zorgen zouden hebben. Door hun bijzonder zuinige manier van leven en creatief om te gaan met wat mogelijk was, is dat mijn ouders gelukt. Dankzij hen heb ik uiteindelijk in India HBO werktuigbouwkundige gestudeerd. Mijn dank hiervoor is heel groot.

Door omstandigheden heb ik in 1983 besloten om naar Nederland te gaan. Hier begon mijn leven totaal opnieuw. Alles was heel anders en niet te vergelijken met hoe ik het in India gewend was of leefde. Je kunt dus zeggen dat dit alles opnieuw een grote impact op mij had. Nu was ik voor 100 procent op mezelf aangewezen en richtte ik mezelf op mijn nieuwe leven in Nederland. Dit was ik helemaal niet gewend want in India had ik familie en werd alles evengoed samen met de familie bepaald. Hier begon mijn nieuwe leven met de ervaringen vanuit India. Elke dag was een uitdaging want in mij kwam continue de vraag: waarom doe ik wat ik doe eigenlijk? Want dit was geen India, hier het normale leven was totaal anders van klimaat tot cultuur. Hier begon mijn leven in de fase van bewust leven.

Al snel ging ik wonen in een spiritueel yogacentrum in Amsterdam. Hier leerde ik een andere manier van leven, dus niet gebaseerd op geloof maar op basis van ervaringen. Dat raakte mij diep vanbinnen. Hier leefde ik samen met andere yogadocenten waardoor ik in het dagelijkse leven, leefde als een echte bewuste yogi. Ik heb daar ook gewerkt in een vegetarisch restaurant. Ik ben daar getraind als een volwaardige yogaspecialist. Ik heb daar 5 jaar gewoond. In de tussentijd heb ik de Nederlandse taal geleerd en uiteindelijk trouwde ik en ging samenwonen.

Toen startte ik in de samenleving weer in een nieuwe fase en ging als engineer in de installatietechnische branche werken. Ik heb uiteindelijk als ingenieur 20 jaar in de installatietechnische branche als werktuigbouwkundige engineer gewerkt. Ik werkte op kantoor waarvan de laatste 8 jaar als calculator/kostendeskundig engineer op de bedrijfsbureau afdeling. Elke week was er de grote uitdaging om grote projecten te scoren. Want als wij scoorden dan was er werk voor 300-500 medewerkers voor het komende jaar. Om dit doel te bereiken was er op de afdeling veel stress onder mijzelf en mijn collega’s. Je gaat elke dag naar je werk van 8 tot 5 uur, hard werken, zo goed mogelijk presteren in je functie om door te groeien. Dit is ook heel gewoon hoor! Door hard te werken in stressvolle situaties voelde ik me enorm moe, ik had geen zin om leuke dingen te doen want je hebt de hele week echt hard gewerkt en daarnaast elke dag in de spitsuren rijden en bijna elke dag in de file staan. Ja, in mijn branche zijn de grote bedrijven niet in elke stad dichtbij waar je woont, dan moet je toch accepteren dat je minimaal een uur heen en een uur terug gaat rijden. Als je thuis komt neem je rust en bereid je je voor om de volgende dag opgefrist op je werk te komen. Elke dag dezelfde routine en dan verlangen naar het weekend om te rusten. Herken je dit in jezelf?

In het begin is het altijd heel interessant dat je een leuke baan hebt maar stress was iets dat je toch niet leuk vindt en ik zat ook daarmee. Om dit op te lossen, anders te denken, deed ik elke dag voor ik naar mijn werk ging, wat Indiase yogaoefeningen en meditaties om te ontspannen. Ja, ik ben geboren en getogen in India waar het heel normaal is dat je voor je naar je werk gaat oefeningen en meditaties doet. Ik heb dus deze levenslange ervaring en dat was ook de reden dat ik dit snel kon toepassen hier in Nederland. Het resultaat was dat ik met veel plezier naar mijn werk ging. Mijn naaste collega’s waren jaloers: hoe is het mogelijk dat zij stress ervaarden en ik heel relaxt kon zijn. Terwijl ik ook mijn werk goed deed.

Op een gegeven moment begon ik, naast mijn werkzaamheden als ingenieur, in de avonduren bijzondere Indiase yoga en meditatie trainingen te geven. Hiermee hielp ik mezelf en ook de anderen die graag wilden ontspannen.

Anders denken:
Het is nu heel normaal geworden dat door anders te denken ik heel snel met oplossingen voor de ander kan komen. Door de levenslange ervaring om anderen te helpen, word ik er heel blij van dat mijn klanten ook dit resultaat behalen. Deze bevestiging heb ik ook nodig om de ander te laten ervaren. Hierdoor ga ik verder met mijn eigen groei.

Nu geef ik graag 1 op 1 behandelingen en coaching sessies, die resultaat gerichte oplossingen bieden. Mijn klanten ervaren wonderen en magie want ze hadden de hoop opgegeven en dat ze zouden moeten leven met hun beperkingen.

Ervaringen met klanten

Klachten na auto-ongeluk
Heel spontaan vertelde ik aan een van mijn deelnemers, voor de yogatraining begon, dat ik me zo BLIJ en DANKBAAR voelde dat ik iemand had kunnen helpen die 25 jaar geleden een auto-ongeluk had gehad. Hij was jarenlang in behandeling bij een ziekenhuis en verschillende therapeuten geweest, maar de gevolgen van dit ongeluk waren niet verholpen. Uiteindelijk werd aan hem verteld om hiermee te leren leven, dus de medische wereld kon hem niet verder helpen. Hij leefde dus met enorme beperkingen. Via zijn vrouw, die bij mij sinds een paar maanden trainingen volgde en positieve ervaringen daarvan had, kwam hij uiteindelijk bij mij terecht. Zijn vrouw had hem geïnspireerd om bij mij langs te gaan voor een bodyscan want: “Hij is een specialist op het gebied van yoga, energie en healing! Wie weet kan hij je misschien helpen.” Dus kwam hij bij mij met klachten van nek-, schouder en heuppijn. Hij was best sceptisch. Bij zijn bodyscan ontdekte ik wat er aan de hand was. Ik gaf hem adviezen wat hij zelf kon doen en mocht hij interesse hebben om zijn problemen echt op te lossen, ik wel in de staat zou zijn om hem te helpen. Ik gaf hem 1 op 1 aangepaste speciale behandelingen met hoge frequentie van energie waarmee ik een doorbraak heb kunnen creëren in zijn spanningen die hij 25 jaar lang vasthield. Na elke behandeling voelde hij zich een stukje beter en zei hij tegen mij: “Gurbatschan ik weet niet precies wat je met mij doet, maar jouw behandelingen hebben een positieve werking op me.” Dus hij bleef nieuwsgierig de behandelingen bij mij volgen. Deze zijn inmiddels afgerond. Nu komt hij om verder te groeien op het persoonlijke vlak.

Toen ik dit verhaal aan mijn deelnemer vertelde, begon hij mij meteen te vertellen over zijn zoon die ook een auto-ongeluk had gehad en sinds drie jaar last had van zijn scheenbenen: “Kan jij misschien hem ook helpen?” vroeg hij mij. Ik bevestigde dat, maar eerst moest hij voor een bodyscan bij mij komen zodat ik grondig onderzoek kon doen naar zijn problemen en dan laten weten welke behandelmogelijkheden er zouden zijn. Ik heb hem uiteindelijk van zijn klachten af kunnen helpen.

Pijn in de scheenbenen
Deze jongen is 25 jaar oud en heeft sinds 3 jaar, na een wandeling van 5 tot 10 minuten, pijn in zijn schenen. Hij baalde behoorlijk van zijn beperkingen. Nu kwam hij bij mij te terecht via zijn vader. Hij kwam eerst voor een kennismakingsgesprek en bodyscan. Ik heb hem vragen gesteld en bij de bodyscan kwam ik er achter dat in de diepe lagen hij spanningen vasthield. Ik heb hem wat adviezen en een bijzondere behandeling met trillingen en massage gegeven. Hij was verbaasd dat hij na deze behandeling meteen ontspanning voelde, terwijl hij dagelijks pijn voelde. Ik gaf hem daarna wekelijkse 1 op 1 sessies om zijn problemen op diepere lagen te verhelpen.

Tijdens de sessies gaf hij aan de grote wens te hebben om de opleiding tot commando bij de Special forces bij de Defensie te gaan volgen. Ik heb met hem plannen gemaakt om zijn verlangen en wensen te behalen en de obstakels te overwinnen. We zijn doorgegaan met sessies, de pijn in zijn benen was inmiddels verleden tijd. Dit was een grote overwinning en tegelijkertijd motiverend om door te gaan met waar maken van zijn dromen.

Hij heeft nu geen pijn meer. Hij loopt nu met 10 kg gewicht op zijn rug 2 uur achter elkaar. Hij loopt 15 minuten hard met de gewenste snelheid/eis voor toelating bij Defensie. Hij is nu het hardlopen aan het uitbreiden naar 45 minuten. Iedere keer dat ik hem zie word ik zo blij en dankbaar dat hij steeds successen aan het boeken is.

Hulp voor jezelf of iemand anders
Mocht je zelf of iemand in je familie- en/of vriendenkring ook dit soort probleem hebben, dan raad ik je aan te adviseren om bij mij een bodyscan te laten doen. Wie weet help je daarmee jezelf of die ander van zijn/haar klachten af te komen.

Ik help je met ONTSPANNING

Het is mijn MISSIE in dit leven om juist jou te helpen zodat er weer RUST in je hoofd komt. Ik heb al 36 jaar ervaring in het geven van yogatrainingen en persoonlijke begeleiding. Ik heb speciaal voor jou een persoonlijk ontwikkelingsprogramma opgezet, gebaseerd op een eeuwenoude yogatraditie uit India die gemakkelijk voor diepe ontspanning zorgt. Als je mijn programma volgt en toepast ervaar je innerlijke RUST, BALANS, ZEKERHEID, VOLDOENING en HARMONIE wat zorgt voor een GOEDE GEZONDHEID en een blijvende GLIMLACH.

Kennismakingsgesprek is gratis.