Over Mij

gurbatschan

Mijn naam is Gurbatschan Singh. Ik ben in 1959 in India geboren en opgegroeid in een spiritueel gezin in New Delhi. Vanwege mijn afkomst ben ik altijd in de gelegenheid geweest om verlichte meesters te ontmoeten en te leren wat het leven inhoudt. Toen ik volwassen werd, ben ik meer na gaan denken over religie en spiritualiteit en ging ik op zoek naar de ‘waarheid’. Ik wilde niet zomaar iedereen geloven wat zij te vertellen hadden over spiritualiteit, maar ik wilde zelf ervaren wat een spiritueel leven inhoudt.

Meester Yogi Bhajan
In 1982 kwam ik in contact met meester Yogi Bhajan. Hij is de Meester van de Kundalini yoga. Zijn leer is helemaal gebaseerd op ervaringen. Dat heeft mij veel geholpen in mijn eigen groeiproces. Gedurende zes jaren heb ik in zijn spirituele centra gewoond waar ik samen met andere studenten en docenten werd opgeleid. In India is dit de meest traditionele manier om samen met je meester te leven en te leren. Van ’s morgens vroeg (03.30 uur opstaan om samen yoga & meditatie te doen) tot ’s avonds laat werd mij de leer van Yogi Bhajan onderwezen. Het was best pittig, maar heel leerzaam om jezelf helemaal open te stellen en te ervaren. Hier heb ik geleerd wat het leven inhoudt en wat belangrijk is in het leven. Mijn meester gaf mij vervolgens de opdracht om mijn ervaringen met anderen te delen.

Kundalini yoga
Ik heb verschillende soorten yogatechnieken geleerd en beoefend. Door te ervaren ontdekte ik uiteindelijk dat Kundalini yoga & meditatie voor mij de meest volledige vorm van yoga is. Daarom heb ik er voor gekozen om deze vorm vanuit mijn open hart te onderwijzen.

Ik geef wekelijks Kundalini yoga & meditatie-lessen en Aerial yoga vanuit mijn yogastudio Gurbatschan in Amersfoort. Daarnaast geef ik verschillende workshops waaronder een gong- en klankschalen healingconcert, kristallen klankschalen healingconcert, intuïtieve Indiase massage weekendworkshops en lachyoga. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent, ik onderwijs je wat je nodig hebt. Ook organiseer ik regelmatig cursussen in andere steden, zodat ik meer mensen kan bereiken. Houd de agenda in de gaten voor deze mogelijkheden!

Alleen de ervaring telt!
Ik vertel altijd veel, maar er is één advies dat ik mijn cursisten altijd mee geef en dat is om mij niet klakkeloos te geloven, maar om zelf ervaringen op te doen. Als je iets ervaren hebt, dan is het namelijk van jou en dan weet je dat iets zo is. Dat geeft je de motivatie om er verder mee te gaan waardoor je dagelijks bewuster wordt van binnen uit.

HEALTHY, HAPPY & HOLY ORGANISATION

Sinds 2002 ben ik aangesloten bij de 3HO-werkgroep van Kundalini Yoga Leraren Nederland. Dit is een erkende organisatie die opgericht is door Yogi Bhajan en dit verbindt alle docenten in de hele wereld met elkaar. In meer dan 42 landen over de wereld wordt Kundalini yoga beoefend. Deze organisatie is ook bekend als de Golden Chain.

Ik help je met ONTSPANNING

Het is mijn MISSIE in dit leven om juist jou te helpen zodat er weer RUST in je hoofd komt. Ik heb al 35 jaar ervaring in het geven van yogatrainingen en persoonlijke begeleiding. Ik heb speciaal voor jou een persoonlijk ontwikkelingsprogramma opgezet, gebaseerd op een eeuwenoude yogatraditie uit India die gemakkelijk voor diepe ontspanning zorgt. Als je mijn programma volgt en toepast ervaar je innerlijke RUST, BALANS, ZEKERHEID, VOLDOENING en HARMONIE wat zorgt voor een GOEDE GEZONDHEID en een blijvende GLIMLACH.

Voor een ‘Body Scan’ om je klachten te onderzoeken en je gericht advies te kunnen geven