Yoga werkt hetzelfde als het navigatiesysteem in de auto

Yoga als navigatiesysteem. Dat klinkt grappig, maar toch is het waar. Als je ergens naartoe gaat waar je nog nooit bent geweest, hoef je alleen maar het adres in te typen en de route wordt automatisch berekend. Kundalini yoga is ook een systeem dat jou naar je doel kan brengen. Als je met toewijding de oefeningen en meditaties doet, zul je je bestemming bereiken. Typ de coördinaten van de Goddelijke Energie in en start de motor. Het enige wat jij hoeft te doen is sturen, gas geven en opletten dat je de juiste afslagen neemt.

Het adres van God
Wie begint met het beoefenen van Kundalini yoga, weet niet hoe hij precies moet rijden. Het adres van God is onbekend. Mijn advies is: stel de GPS in en ga gewoon op weg. Zorg alleen maar dat je een goede chauffeur bent, een enthousiaste yogastudent. Jij houdt zelf het stuur in handen. Het lichaam is jouw voertuig, maar jij bent degene die de beslissingen neemt, net als tijdens het autorijden. Op de weg rijd je netjes rechtdoor en zorg je dat je niet teveel slingert, in de yogales doe je je best om de bewegingen zo goed mogelijk uit te voeren. En dan het gas geven: dat staat voor de kracht van de ademhalingstechnieken die we toepassen bij de Kundalini yoga. Als je geen gas geeft kom je niet vooruit, zonder de diepe in- en uitademingen is yoga alleen maar voor de show.

Bestemming bereikt
Van een goede chauffeur wordt ook gevraagd dat hij de juiste afslagen neemt. Dat hij zich niet van zijn pad laat brengen. Dat hij oplet en bewust blijft, tot hij hoort: “Bestemming bereikt”. Als je de weg van de Kundalini yoga volgt, kom je uiteindelijk bij God. Niet na de dood maar in dit leven. Toch, het meest grappige van dit verhaal is niet het beeld van het navigatiesysteem dat je naar God brengt. Het wonderlijke is dat er eigenlijk helemaal geen traject is om af te leggen. God is overal. Hij is aan het eind van de autorit, maar ook aan het begin. Hij is in jou, in de ander, in de wereld, buiten de wereld, in het leven en ja, ook in de hemel. De afstand tussen jou en de Goddelijke Energie is nul komma nul millimeter. Je hoeft alleen maar te gaan zien dat je al thuis bent.

Ruim aanbod in Amersfoort

Ik geef wekelijks Kundalini yoga & meditatie-lessen en Aerial yoga (yoga in een hangende doek) en verder geef ik verschillende workshops zoals gong- en klankschalen healingconcert, kristallen klankschalen healingconcert, intuïtieve Indiase massage weekend workshop en LACHYOGA in Amersfoort. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent, ik onderwijs je wat je nodig hebt.

Neem gerust een proefles in yoga en meditatie! Voor informatie klik hier!

Yogastudio Gurbatschan Amersfoort

Yogaleraar Gurbatschan
Méér energie en diepe ontspanning